Statul subteran și incompatibilitatea primară


puppetPrimul lucru pe care ar trebui să-l facă Cioloș ca Prim Ministru, cred eu, ar fi să-și pună miniștrii să dea declarații pe propria răspundere că nu sunt în conflict de interese. Caz (ipotetic 😎 ): dacă ești ministru și cadru activ în serviciile secrete (acoperit sau nu), cine este superiorul, ministrul sau șeful din serviciu? Gradul bate funcția sau invers? Cine ia deciziile critice?
Evident, după ce colectează cele 22 de declarații pe propria răspundere (din acelea care te incriminează penal în caz de dovedire a contrariului), să o adauge și pe propria, să fie treaba completă!
Exercitarea funcțiilor publice de către ofițeri acoperiți mi se pare cea mai odioasă incompatibilitate permisă în momentul actual de statul român, cu atât mai mult cu cât statutul legal al lucrătorilor din informații interzice implicarea activă în politică! Este o oficializare a statului subteran, una atât de evidentă încât nici nu mai creează emoții. Eu vreau să creeze! Este anormal! Pentru ce mai avem atunci alegeri nominale? Pe cine votăm în mod real atunci când votăm un nume de pe o listă?

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *