Ponta Care


Multiple-PersonalityLa auzul sintagmei “identificarea după nume și pronume”, rostită de fostul șef al spionilor, actualul boss al diplomaților, semper viridis (mă rog) Meleșcanu, urechile mai deprinse cu limba română s-au încrețit puțin. Ce vreau eu să vă zic este că poate omul nu a făcut o eroare de pronunție, poate a rostit adevărul. Poate că așa se face identificarea în lumea agenților acoperiți, care se știe, au mai multe identități.

Așadar, dacă SIE vorbește de Ponta, de exemplu, identificarea se face obligatoriu cu numele, adică Ponta, evident, la care se adaugă pronumele, în funcție de caz.

Astfel, funcție de misiune, context și de regulă de multe alte elemente, care țin de amenințări asimetrice, premierul, deputatul, candidatul la Președinție și agentul sub acoperire Ponta poate deveni:

  • Ponta El sau Ponta Dânsul (pronume personal), primul pentru superiorii ierarhici, cel de al doilea pentru subalterni (dacă are), care cred că așa ar fi politicoși.
  • Ponta Dumnealui (cazul pronumelui personal de politețe); rar folosit.
  • Ponta Sine (nu SIE), dacă misiunea e legată de pronumele reflexiv. Poate fi utilizat atunci când mitomanul își fabrică propria realitate.
  • Ponta Său, când, prin absurd, posedă un gând propriu (sic!). A nu se confunda cu un regionalism ce definește untura de oaie. Corect lingvistic acela este seu.
  • Ponta Însuși, cu pronume de întărire (face bine la respectul de sine, dar trebuie folosit cu chibzuință). Nimeni nu-și dorește oameni prea inteligenți în servicii (tot de la Mele’ citire).
  • Ponta Ăsta (demonstrativ), care arată că acesta este Ponta, iar nu acela, nici celălalt. Se folosește în special când e nevoie de un grad și mai mare de confuzie în rândul publicului.
  • Ponta Cine (interogativ), dacă ceva a ieșit prost pe câmpul operativ și trebuie băgat sub preș Ponta. Cum care Ponta? Cine e Ponta?
  • Ponta Care (este), cu pronume relativ, dezvoltarea lexicală adiacentă aparține unui PSD-ist cu renume (care este).
  • Ponta Vreunul (pronume nehotărât), atunci când nu contează care dintre cei definiți cu acel nume realizează acțiunea. Personalitatea multiplă are avantajele sale!
  • Ponta Nimic (pronume negativ), de preferat de evitat o astfel de identificare, tătucul Ilici a spus deja că dacă nu câștigă alegerile partidul se va dezintegra, iar apoi…Ponta Nimic.

Celor care s-au grăbit să-l taxeze pe bătrânul coiot sovietic de lipsă de cultură generală, să afle așadar că realitatea e mai complexă decât pare! Iar cu suplimentarea secțiilor de vot în diaspora rămâne cum am stabilit, nu prea se poate, dar rezolvă el Ponta cumva. Care Ponta? Ponta Care!

 Articol piblicat inițial pe anacronic.ro

FOTO: gretchenmichaels.com

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *