NATO, deja în război, fără să știe!


0,,17783257_303,00Prințul Charles, Hillary Clinton, John McCain, Francis Fukuyama și mai nou Dalia Grybauskaite, președintele Lituaniei, l-au asemuit în ultimele luni pe Putin cu Hitler.

Similaritățile dintre acțiunile Rusiei din ultimii ani, culminând cu criza ucrainiană și istoria Germaniei de după semnarea tratatului de la Munchen sunt uluitoare.

Când Hitler și-a mutat corpuri de armată în valea Rinului (zonă demilitarizată după tratatul de la Versailles), aliații nu au făcut nimic. La fel nu a clipit Europa nici în cazul Transnistriei, nici în războiul de șase zile din Georgia. Când în 1936 Hitler a decis să cheltuie 10 % din produsul intern brut al Germaniei pe înarmare, doar câteva personalități au sesizat pericolul (printre acestea Winston Churchill, la vremea aceea o voce singuratică). Similar, când în 2012 Putin anunța că Rusia va investi în tehnică militară 770 miliarde de dolari în următorii zece ani, știrea a trecut la capitolul „tabloide”. Înainte de de anexarea Crimeei, se spunea că Putin nu va „îndrăzni” să facă acest pas, precum Chamberlain asigura Europa în 1938 că Hitler nu are niciun gând să ocupe Regiunea Sudeților. Invazia Cehoslovaciei nu a fost decât o urmare firească, așa cum este și invazia Ucrainei, care se petrece acum sub ochii noștri.

Putin, după anexarea Crimeei, nu a făcut decât să cumpere timp prin minciună și fals dialog, iar Europa nu a făcut decât să se îngrijoreze, dar nimic mai mult. Până la urmă, în afară de un „Fuck Europe!” și încurajări prietenești pentru Ucraina, nici America nu a făcut mai mult. Rusia a mers mai departe cu planul de invazie al Ucrainei și va continua să acapareze tot ce îi va fi la îndemână, până ce va fi oprită prin forță.

Da, țările baltice sunt în NATO, dar și Polonia era protejată printr-un grăbit acord cu aliații. Nu i-a luat lui Hitler decât o lună să dețină controlul complet, în condițiile în care nici măcar atunci Europa nu s-a mobilizat. Încă visa, cu capul în sferele dreptului internațional de mult apus. A, da, așa cum toate acțiunile lui Hitler erau motivate de „protejarea etnicilor germani”, cele ale lui Putin sunt coafate cu „protejarea etnicilor ruși”.

Paradoxal, Putin nu are o „Mein Kampf”, dar ce îi trebuie? Îl are pe Dughin! Că o fi băgat sau nu de seamă, NATO se află deja în conflict cu Rusia. Doamna Merkel a rămas însă la stadiul pactului Ribbentrop-Molotov. Rusia și Germania de astăzi nu au făcut decât să schimbe locurile pe tabla de șah a istoriei.

PS: Kaliningrad, enclavă rusă la Marea Baltică, între Lituania și Polonia, populație 400 000 (etnici ruși).

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *