Cele mai bune urări, tovarăși! Da svidania!


timthumbSyriza (extrema stângă), plus Zorii Aurii (extrema dreaptă – tot un drac), plus Comuniștii (deci tot extrema stângă), au laolaltă se pare peste 50% din noul Parlament de la Atena. „Opoziția” este reprezentată de o „dreaptă moderată”, cu 28 %, un soi de PNL de rit nou românesc (socialiști populiști auto-declarați de dreapta, spre prostirea plebei).
Carevasăzică Grecia a ales cu o covârșitoare majoritate socialismul feroce, dacă nu chiar comunismul.
În condițiile astea analiștii noștri, voci „de dreapta” până după colț, au sărit să ne liniștească, anume că ei sunt siguri că Grecia nu va ieși din zona Euro. Doamne ferește! Tot ce le mai trebuie conțopiștilor de la Brussel, obsedați de drepturi și para-drepturi, de protecții și supra-protecții sociale, de reglementări și extra-reglementări administrative, este o Grecie săracă și leneșă, dar foarte vocală în a-și afirma drepturile și idealurile egalitariste.
După șocul francului elvețian, care ne-a arătat cam pe unde e moneda europeană, după un dolar în creștere, care ne arată că Europa nu este o națiune, ci un conglomerat artificial de filozofii de viață diferite, tot ce ne-ar mai lipsi este un val de entuziasm socialist în plus, care să se răsfrângă și în capul României (alt caz patologic similar Greciei). Cred că ieșirea Greciei din zona euro, de ce nu și din UE, dată fiind noua ei conducere, generoasă cu baierele pungii altora, este nu de evitat, ci imperativ necesară!
Și da, evident că moneda euro se va prăbuși iar pe noi ne așteaptă Criza, actul II, mai nasol ca primul, din care nici nu ieșisem. Va mai ieși probabil pe propriile picioare doar cine pune serios osul la treabă, fără să mai creadă în cai verzi pe pereți, credite minune acoperite de stat și soluții scoase din joben de miile de replici contemporane ale lui Lenin, pe care le votăm cu veselă inconștiență. Semnul doveditor este că Mario Draghi a dat drumul la tiparnița de bani… Europa se transformă încetișor dar sigur într-o Uniune Sovietică agregată invers, de jos în sus, ce suspină mulțumită cu capul pe greșelile lui Keynes.
PS Un salut călduros și pentru Troică, a cărei doctrină a adus „fericiri” de gen peste tot pe unde și-a băgat nasul cel lung…

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *