Berbeci albi, berbeci negri…


a28_22252865România, țara jocurilor ascunse, a sforăriilor oamenilor din umbră, petrecute prin „case conspirative”, fie că sunt ele sediul Grivco, vile-lac de protocol, sedii ale „serviciilor”, birouri de magistrați, redacții TV sau case „pe persoană fizică”.
România, țara unde conturile ascunse deconspirate de marile scandaluri de corupție internațională arată unde s-au dus zecile de miliarde împrumutate, pe care le vom lăsa plocon generațiilor viitoare, fără să le lăsăm deocamdată și un sistem funcțional, departe de a fi măcar onest.
România, patria mică a marilor blaturi transpartinice, a simbiozei politico-mafiote, a implicării subteranelor în jocuri politice la lumina zilei… Sistematic se resetează pârghiile și lupii tineri îi halesc pe cei bătrâni. O istorie veche de când lumea, astăzi la a doua iterație românească de după ’89!

În această Românie miza este mereu aceeași ca peste tot: controlul. „Inițiații” fac pe dracu’ în patru să împartă turmele în berbeci albi și berbeci negri, oi blănoase sau oi tunse, capre râioase și capre imaculate dpdv parazitar, bivoli de tracțiune și bivoli de expoziție, etc. Și benevol, cetele de berbeci, oi, capre și bivoli se răfuiesc unele cu altele, cu voioșie infantilă și ochii larg închiși. Există de bună seamă oi negre și capre râioase, dar nu despre asta e vorba. Problema este că acestea rareori se suprapun percepției impuse de manipularea generată de sistem. În realitate nici asta nu e important. Important este ca cetele să aibă motiv de bătaie, cât timp „oamenii mari” trag sforile. De fapt mai bine ignorați și asta, ca fiind importantă doar pentru cei din urmă! Just enjoy!

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *